FC Utrecht heeft in Kerkrade met 1-0 verloren van Roda JC. Het doelpunt werd na ruim een half uur spelen door Guus Hupperts gemaakt.

Bij FC Utrecht was Tommy Oar weer van de partij na een kortstondige blessure. De opstelling van FC Utrecht was verder hetzelfde als die van afgelopen woensdag tegen N.E.C. De nieuwe aanwinst van FC Utrecht, de van het Engelse Stoke City gehuurde Amerikaanse international Juan Sebastián Agudelo, was speelgerechtigd en begon op de bank.
Roda JC moest het stellen zonder aanvaller Krisztián Németh. Hij is voor vijf wedstrijden geschorst na zijn rode kaart in het verloren bekerduel met AZ. Voormalig FC Utrecht-speler Frank Demouge was geblesseerd en maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie van Roda JC.

Roda JC en FC Utrecht begonnen voorzichtig aan het duel en waren zichtbaar bang fouten te maken. Roda JC liet FC Utrecht komen en loerde op counters. Gedurende het eerste halfuur had FC Utrecht veel meer balbezit (63%) dan Roda JC.
Na ruim tien minuten spelen gaf Mark van der Maarel een schitterende lange bal op Tommy Oar. De rappe Australiër punterde de bal, maar deze verdween net naast het Limburgse doel. Niet veel later werd Mitchell Donald voor Roda JC gevaarlijk. FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter verwerkte zijn harde schot tot corner. Een schot van Toornstra op aangeven van Adam Sarota werd geblokt en een kopbal van Yassin Ayoub, uit een corner van Oar, ging over. In de 27e minuut kreeg Kai Heerings een gele kaart na hard doorgaan op Ard van Peppen. Hij mist daardoor de komende wedstrijd tegen Ajax.
In 34e minuut kreeg Kai Heerings bij het opbouwen de bal niet onder controle waardoor Mitchell Donald een aanval voor Roda JC kon opzetten. Via Vasil Skhurtaj kwam de bal bij Guus Hupperts. De flankspeler strafte de Utrechtse fout met een bekeken schot af en zette de 1-0 op het scorebord. Ook na de achterstand bleef FC Utrecht domineren, maar kwam niet verder dan een halve kans voor Steve De Ridder, na een scherpe voorzet van Mark Diemers.

Ook in de tweede helft had FC Utrecht veruit het meeste balbezit. Roda JC speelde op zijn Italiaans: het beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong. Na een uur spelen maakte Roda-verdediger Bart Biemans een fout waardoor Toornstra ineens vrij voor Kurto kwam te staan. Toornstra slaagde er niet in te profiteren.
Met nog ruim een half uur op het scorebord kwam Juan Sebastián Agudelo in het veld voor Mark Diemers. Hij bracht meer kracht in de Utrechtse aanval. Na een lange rush vanaf de middenlijn was hij een beetje zelfzuchtig door de bal niet af te geven, maar zelf op het Roda doel te schieten. Zijn schot ging hoog over.
FC Utrecht bleef rustig spelen, combineren en domineren. Markiet, Toornstra en Oar kregen mogelijkheden om FC Utrecht op gelijke hoogte te brengen. Maar, het lukte niet de Roda-verdediging te verschalken. De Limburgse muur werd niet geslecht. Het bleef 1-0 voor Roda JC en FC Utrecht blijft daardoor na 20 wedstrijden op 24 punten steken.

Roda JC Kerkrade – FC Utrecht (1-0) 1-0

Toeschouwers: 12.905

Scheidsrechter: Eric Braamhaar

Scoreverloop: 1-0, 34’ Guus Hupperts

Geel: 27’ Kai Heerings

Opstelling Roda JC Kerkrade: Filip Kurto; Henk Dijkhuizen (38’ Martijn Monteyne), Kees Luijckx, ,Bart Biemans, Ard van Peppen; Arnaud Sutchuin Djoum, Anouar Kali (c); Mitchel Paulissen (80’ Marc Höcher), Vasil Shkurtaj (67’ Wiljan Pluim), Mitchell Donald, Guus Hupperts,

Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Gévero Markiet, Timothy Derijck, Kai Heerings Mark van der Maarel; Mark Diemers (58’ Juan Sebastián Agudelo), Jens Toornstra (c), Yassin Ayoub; Adam Sarota, Steve De Ridder, Tommy Oar.