FC Utrecht O15 speelt vandaag tegen koploper Ajax O15. Ajax O15 is de enige ploeg in de competitie die alle wedstrijden gewonnen heeft. Het belooft een lastige wedstrijd te worden, maar FC Utrecht O15 heeft niets te verliezen.

In de eerste helft heeft FC Utrecht O15 moeite om op de helft van de tegenstander te komen. Ajax geeft goed en vroeg druk maar ondanks dat creëert FC Utrecht wel de eerste kans van de wedstrijd. In de vijfde minuut van de wedstrijd komt FC Utrecht op voorsprong doordat het de bal verovert rondom de middenlijn, de bal wordt vanaf de zijkant voorgegeven en deze wordt goed binnengeschoten door de aanvaller van FC Utrecht. FC Utrecht houdt de voorsprong lang vast tot aan de 29ste minuut. Ajax speelt twee maal op een goede manier een speler vrij en dit levert de voorsprong voor Ajax in de rust op.

De tweede helft gaat FC Utrecht het veld weer in met de intentie om de gelijkmaker te scoren, maar het blijft bij een enkele schotkans aan het begin van de tweede helft. FC Utrecht krijgt nog enkele kansen aan het einde van de wedstrijd, maar weet deze niet te benutten. Ondertussen is het Ajax die nog twee keer weet te scoren, waardoor de eindstand op 4-1 wordt bepaald.

Een terechte nederlaag voor FC Utrecht, maar gezien het spelbeeld en de kansenverhouding is de uitslag misschien wat geflatteerd. Volgende week speelt FC Utrecht O15 thuis om 12.30 uur tegen Alphense Boys O15.

Ajax O15 - FC Utrecht O15 4-1 (2-1)