Vanmorgen stond op een zonnig maar winderig sportpark Zoudenbalch de competitiewedstrijd FC Utrecht O13 tegen Almere City FC D1 op het programma.

Na de mooie zege van verleden week tegen Ajax werd er veel verwacht van FC Utrecht. In het begin zijn de teams in evenwicht, maar na 5 minuten gaat FC Utrecht in de fout en dat leidt tot de 0-1. FC Utrecht gaat niet bij de pakken neerzitten en trekt ten aanval. Er zijn diverse mooie aanvallen maar de 1-1 komt helaas niet op het scorebord. Fysiek is Almere FC Utrecht de baas en wint veel duels. Zodoende gaan beide teams rusten met een 0-1 voorsprong voor de gasten uit Almere.

In de rust wisselt trainer Marcel van der Net twee keer. FC Utrecht komt goed uit de kleedkamer en start fanatiek. Dit levert enkele kleine kansen op maar niet de verdiende 1-1. De domper voor FC Utrecht komt in de 50e minuut. Een mooie aanval van Almere City FC levert de gasten de 0-2 op. FC Utrecht wisselt nog één keer om toch een punt in Utrecht te houden. Er zijn kansen, een vrije trap op de lat, maar FC Utrecht scoort niet. Zodoende gaat deze wedstrijd met 0-2 verloren.

Volgende week wacht een nieuwe kans als er uit gespeeld wordt tegen Sparta Rotterdam D1.

FC Utrecht O13 - Almere City FC D1 0-2 (0-1)
05` 0-1 Almere City FC
50` 0-2 Almere City FC