Jong FC Utrecht is het seizoen begonnen met een gelijkspel. Op een gezellig druk Sportcomplex Zoudenbalch werd het in een vermakelijke wedstrijd 1-1 tegen Jong Feyenoord/Excelsior. De doelpunten werden gemaakt door Kevin van Kippersluis en Mitchell te Vrede.

De thuisclub begon bijzonder fanatiek aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut trok Michael Zullo aan de linkerkant ten aanval. Zijn voorzet was net te scherp voor Kevin van Kippersluis, waardoor de bal voorlangs ging. Daarna volgden meerdere aanvallen, waarbij naast Zullo en van Kippersluis ook Aleksandar Bjelica betrokken was. In de vijfde minuut moest Feyenoord-keeper Kostas Lamprou reddend optreden toen een corner van Mark Diemers door Gévero Markiet werd doorgekopt op Bjelica. Zijn inzet werd net gekeerd.

Na een kleine tien minuten, waarin het spel voornamelijk voor FC Utrecht was, kreeg Feyenoord meer grip op de wedstrijd. Dit leidde tot wat meer druk op de Utrechtse goal en twee corners. Na één van die corners wist Kevin van Kippersluis de bal ver op eigen helft op te pikken en begon aan een solo richting de goal van de tegenpartij. Na een fantastische één-twee met de inmiddels meegelopen Elroy Pappot kwam hij alleen voor de keeper en rondde zijn actie in stijl af: 1-0.

De periode hierna was meer voor Feyenoord. Zij zetten meer druk en wisten weer een aantal corners af te dwingen. Ook volgde er in de 25ste minuut een schot op het doel na een fout in de Utrechtse verdediging. Deze bal ging net naast. In het resterende deel van de eerste helft ging het spel op en weer. Beide ploegen speelden gedreven en creëerden kansen met mooie aanvallen, waar af en toe ook beide ploegen balverlies leden door wat rommelig spel. De rustand was 1-0.

Ook na rust kwam FC Utrecht fel uit de startblokken. Er volgden meerdere aanvallen, waarbij alle spelers betrokken werden. Snelheid, goed combineren en veel afwisseling in het positiespel zorgden ervoor dat FC Utrecht de nodige kansen creëerde. Toch wist Feyenoord in de wedstrijd te blijven en druk te blijven zetten op de Utrechtse verdediging. Dat resulteerde in de 62ste minuut in de gelijkmaker. Mitchell te Vrede kreeg een vrije kopkans na een voorzet vanaf de linkerkant en zette daarmee de 1-1 op het scorebord.

Een minuut later was er alweer een grote kans voor Utrecht. Kevin van Kippersluis zag zijn inzet na een voorzet van Daniël van Son op de lat verdwijnen. Daarop volgden weer kansen van Feyenoord waar Jeroen Verhoeven reddend moest optreden. In de 80ste minuut dwong Gyliano van Velzen knap een corner af. Deze corner werd door Lamprou net op tijd uit de lucht gepakt bij de tweede paal, waar Gévero Markiet klaar stond om in te koppen. Ook in de laatste minuten van de wedstrijd bleven beide ploegen fanatiek strijden voor de overwinning. Goals vielen er niet meer, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Trainer Ab Plugboer sprak over een goede wedstrijd waarin beide ploegen elkaar tegenstand konden bieden. Jong FC Utrecht kan zich nog verbeteren in de afronding van de kansen en de samenwerking in de verdediging. Het team speelde met veel beleving en liet vooral in de opbouw en aanval veel goede dingen zien.

Scoreverloop
19’ Kevin van Kippersluis
62’ Mitchell te Vrede

Opstelling Jong FC Utrecht: Jeroen Verhoeven, Gevero Markiet, Mark Diemers, Michael Zullo, Bob Schepers (45’ Daniël van Son), Aleksander Bjelica, Elroy Pappot, Romano van der Stoep (71’ Gyliano van Velzen), Kevin van Kippersluis, Sean Klaiber, Myenty Abena (77’ Jordi Balk).

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Kostas Lamprou, Jordy van Deelen, Terence Kongolo, Sven van Beek, Lucas Woudenberg, Harmeet Singh, Matthew Steenvoorden, Mitchell te Vrede, Tonny de Vilhena (61’ Gilbert da Silva), Sekou Cissé, Wesley Verhoek (64’ Junior Albertus).