FC Utrecht leed vandaag een pijnlijke nederlaag bij het laag geklasseerde Roda JC. Trainer Claudio Braga had zijn ploeg gewaarschuwd voor de positieve resultaten van Roda in de laatste weken.

Ondanks dat begon FC Utrecht toch niet scherp aan de wedstrijd. Weliswaar was Utrecht ongelukkig door het voor aanvang van de wedstrijd uitvallen van Jerreau Cairo en na een kwartier viel ook centrale verdediger Enrique Emerencia uit, maar dat kan toch niet de oorzaak zijn van de slappe houding die de mannen van de jarige trainer aan de dag legden. Weliswaar was de eerste en ook enige kans in de eerste helft voor Utrecht na een prachtige aanval, maar daarna was het Roda die het heft in handen nam. Na een half uur kwamen de Limburgers dan ook verdiend op voorsprong al hadden ze daarvoor een persoonlijke fout van Utrecht aanvoerder Jimmy Spruit voor nodig, die over de bal heenmaaide en zo Roda spits De Groot de gelegenheid gaf de 1-0 te scoren.

Met twee wissels trachtte Utrecht in de tweede helft de zaken recht te zetten, maar liep al na twee minuten tegen de volgende tegentreffer aan: in eerste instantie redde keeper Bodhi Prinssen nog, maar toen vervolgens linkervleugelverdediger Tim Brinkman en de Utrecht keeper elkaar stonden aan te kijken wie de bal zou wegtrappen dacht de Roda rechtsbuiten “bedankt” en zorgde voor 2-0. Utrecht vergat daarna te voetballen en ging te veel mee in het vechtvoetbal van Roda. Trainer Claudio Braga bracht een tweede spits voor een verdediger, maar Utrecht kon weinig kansen creëren. Roda integendeel had de wedstrijd in de counter al lang op slot kunnen gooien, maar keeper Bodhi Prinssen verhinderde dat met enkele prima reddingen. 8 minuten voor tijd viel toch de aansluitingstreffer van spits Nick Hak die een voorzet van Anthony Berenstein binnenkopte. Verder kwam Utrecht niet en moest zeker op basis van de strijdlust van de tegenstander de punten terecht in Kerkrade achterlaten.

Trainer Claudio Braga was uiteraard teleurgesteld in het spel van zijn ploeg: “Wij speelden vandaag een moeizame wedstrijd, konden de vrije man op het middenveld niet vinden en konden daardoor zeker in de eerste helft zowel aanvallend als verdedigend  niet dominant zijn. Het is dan jammer dat je door individuele fouten de doelpunten weggeeft al heeft Roda op basis van hun strijdlust en dynamiek de overwinning wel verdiend.