FC Utrecht O15 speelt vandaag de laatste wedstrijd in de bekerpoule tegen Fortuna Sittard O15. FC Utrecht wist de eerste twee wedstrijden te winnen van Sparta Rotterdam en SC Heerenveen, Fortuna Sittard heeft tot nu toe drie punten bij elkaar weten te sprokkelen. Bij winst of gelijkspel gaat FC Utrecht naar de volgende ronde, bij verlies zal het (afhankelijk van Sparta Rotterdam) alsnog uitgeschakeld kunnen worden.

FC Utrecht weet wat het te doen staat en dit is duidelijk te zien in het veld. FC Utrecht creëert zeeën aan mogelijkheden door steeds het spel te verplaatsen en aan te vallen over de vleugels. De aanvallers van FC Utrecht komen vaak langs de verdedigers van Fortuna Sittard en dit levert voldoende kansen op. In de 26ste minuut wordt de bal door de scheidsrechter op de stip gelegd, na een goede persoonlijke actie van de aanvaller van FC Utrecht en vasthouden van de verdediger van Fortuna Sittard. De penalty wordt strak in de hoek geschoten en het is 0-1 voor FC Utrecht. Het enige wat FC Utrecht zichzelf kan verwijten is dat het niet met een ruimere voorsprong gaat rusten.

De opdracht van trainer Robert Roest is duidelijk voor de tweede helft: `0-1 is te weinig, weer scherp beginnen en jezelf belonen`. FC Utrecht komt een minuut na rust goed weg doordat de speler van Fortuna Sittard de bal over het doel heen schiet. De kans van Fortuna Sittard zal echter niet veel aan het spelbeeld veranderen. FC Utrecht speelt veelal op de helft van Fortuna Sittard en komt weinig in de problemen vandaag. De 40ste minuut komt er een aanval aan de rechterkant van het veld waaruit een goede voorzet wordt gegeven, de middenvelder van FC Utrecht loopt het 16-meter gebied in en kopt de bal snoeihard binnen. 0-2 voor FC Utrecht en de wedstrijd lijkt op slot. Fortuna Sittard creëert de tweede helft nog een enkel kansje tot de voorlaatste minuut, een verkeerde keuze van de FC Utrecht speler luidt de counter van Fortuna Sittard in en dit levert de 1-2 op. In de blessuretijd blijft het nog even spannend, maar FC Utrecht houdt stand!

Na lange tijd weer een overwinning voor FC Utrecht. Een verdiende zege en het bekert door naar de volgende ronde. Volgende week speelt FC Utrecht weer voor de competitie, dan gaat het op bezoek bij AZ Alkmaar. Aanvangstijd 12.00 uur.

Fortuna Sittard O15 - FC Utrecht O15 1-2 (0-1)