31 augustus 2013

FC Utrecht O15 - Sparta O15  3-2 (beker)

De bekerwedstrijd van O15 tegen Sparta begon veelbelovend met kansen en goede aanvallen aan beide kanten. Voor FC Utrecht leverde dit meteen het eerste doelpunt op, welke werd gescoord in de 7` minuut. Het doelpunt kwam na een goed uitgespeelde aanval tot stand, werd goed voorgegeven vanaf de zijkant en werd binnen geschoten. Een minuut later is de stand alweer gelijk na een aanval aan de rechterkant van Sparta Rotterdam. Echter kon Sparta niet lang genieten van de gelijke stand, want na een goede aanval kwam FC Utrecht meteen weer op een 2-1 voorsprong. Vervolgens raakte beiden ploegen eenmaal de lat. FC Utrecht creëerde nog een aantal goed uitgespeelde kansen, helaas troffen deze kansen geen doel.

In de tweede helft startte Sparta meteen scherp en was een redding van de keeper nodig om de voorsprong van FC Utrecht te behouden. Echter hield dit FC Utrecht niet tegen het goede spel voort te zetten, uit een vrije trap werd de 3-1 voor FC Utrecht binnen gekopt. Door een goede organisatie van beide ploegen waren er verder geen gevaarlijke momenten in de tweede helft. Sparta Rotterdam maakte nog wel de 3-2 uit een vrije trap (drie minuten voor tijd), maar verder dan een spannende slotfase kwam het niet. FC Utrecht O15 wint de eerste bekerwedstrijd van Sparta Rotterdam O15. Wedstrijden tegen sc Heerenveen en Fortuna Sittard volgen later in de beker.