31 augustus 2013

Excelsior O17 - FC Utrecht O17 0-0

FC Utrecht heeft dit weekeinde de eerste punten in de competitie verspeeld door in Rotterdam met 0-0 gelijk te spelen tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior. Trainer Claudio Braga kon gezien de kansenverhouding wel leven met deze uitslag. Toch had zijn ploeg gedurende het duel het betere van het spel.

FC Utrecht combineerde goed op het slechte kunstgrasveld, maar was in de afrondende fase niet daadkrachtig genoeg. Ook had de Utrechtse verdediging het lastig met de diepe ballen van de Rotterdammers, die daarna probeerden meteen druk te zetten.

Kansen waren er dan ook aan beide kanten. Spits Nick Hak zag zijn prima kopbal gekeerd door de doelman van Excelsior en wist even later vanuit de draai de bal net niet binnen de palen te krijgen. Aan de andere kant kreeg doelman Bodhi Prinssen zijn vingers net tegen de bal bij een inzet van de Excelsior spits en wist daarmee een achterstand te voorkomen.

Na rust speelde het spel zich de meeste tijd af op de helft van Excelsior en het regende hoekschoppen op het doel van de Rotterdammers. Utrecht kreeg de bal echter niet langs de Excelsior doelman. En de twee beste kansen waren wellicht nog voor Excelsior uit de counter, maar keeper Bodhi Prinssen reageerde goed op een goed genomen vrije trap en even later ranselde hij een knap afstandsschot uit zijn doel.

Het tekende de gedrevenheid van FC Utrecht dat iedereen niet tevreden was met het punt. Volgende week komt Groningen B1 op bezoek en gaan we weer op jacht naar de drie punten.

opstelling FC Utrecht O17: Bodhi Prinssen, Sergio Anaya Pena, Jimmy Spruit, Enrique Emerencia, Tim Brinkman, Fouad Dahmani, Karim Loukili, Jerreau Farel Cairo, Zakaria El Bennay, Nick Hak (“43 Emre Bal), Anthony Berenstein (“72 Quinten Lacrum).