In de eerste competitiewedstrijd heeft FC Utrecht O17 in Arnhem de punten gedeeld met Vitesse B1. Gezien het feit dat Vitesse op Papendal veelal een optisch veldoverwicht had, was deze uitslag misschien terecht. Maar omdat Vitesse daarentegen  heel weinig gevaar kon stichten voor het doel van Menno Vink en een aantal persoonlijke fouten van de Utrechters nodig had om te scoren, was de uitslag toch teleurstellend.

Utrecht kwam al snel op achterstand, want Vitesse zette vanaf het beginsignaal vol druk op de Utrechtse defensie en als je dan probeert in de kleine ruimte toch voetballend de oplossing te zoeken dan vraag je om moeilijkheden. Vitesse profiteerde via middenvelder Patrick Vroegh. Gelukkig was het al snel weer gelijk toen Timo Meerding een voorzet van Rashaen de Windt in tweede instantie kon binnentikken. FC Utrecht had daarna de organisatie beter op orde maar Utrechts balbezit was niet van lange duur. Vitesse werd voor rust echter nauwelijks meer gevaarlijk daar waar FC Utrecht een aantal kansen beter had kunnen uitspelen. Op slag van rust speelde FC Utrecht een counter toch prima uit en spits Nick Venema bracht FC Utrecht op voorsprong na weer een prima voorzet van Rashaen de Windt.

De tweede helft trachtte Vitesse nog meer druk te zetten teneinde de gelijkmaker te forceren, dat lukte niet echt, totdat FC Utrecht de helpende hand toestak en in de opbouw net als in de eerste helft weer in de fout ging: 2-2. Opnieuw reageerde de ploeg van trainer Heus goed op deze tegenslag en wist al snel daarna weer op voorsprong te komen door een doelpunt van Reluño Pinas. FC Utrecht leek daarna de hectische slotfase, die de wat oudere scheidsrechter moeite had om in de hand te houden omdat hij het allemaal niet meer zo goed kon bijbenen, te overleven. Ver in de blessuretijd ging de Utrechtse defensie op een gemakkelijk te onderscheppen dieptebal opnieuw in de fout: Vitesse spits Thomas Buitink aanvaardde voor de tweede maal het presentje maar al te graag en tekende voor de 3-3 einduitslag.

Trainer Ruud Heus na afloop: “Als je dergelijke fouten maakt is het moeilijk wedstrijden te winnen. Ik heb echter ook veel goede dingen gezien, en verdedigend hebben we naast die fouten weinig weggegeven, en we maken natuurlijk drie prima doelpunten. Van je fouten moet je leren, zal ik maar zeggen, en als we dat doen dan heb ik alle vertrouwen in een goed resultaat volgende week tegen Heerenveen.”

Vitesse O17 - FC Utrecht O17 3-3