Cambuur Leeuwarden verloor de afgelopen drie wedstrijden in de Eredivisie, maar zaterdagavond behaalde de promovendus weer eens drie punten. De zege op FC Utrecht was volkomen verdiend, ook al kwamen de bezoekers via Yassin Ayoub nog wel op voorsprong. Michiel Hemmen bracht de stand in de tweede helft echter op 1-1 en in de slotfase profiteerde ook Erik Bakker van voorbereidend werk van Jody Lukoki. In blessuretijd liet Marcel Ritzmaier het publiek in Leeuwarden nogmaals juichen, door de 3-1 binnen te schieten.

Het eerste gevaar in het Cambuur Stadion was nog wel voor de thuisploeg geweest, al hoefde Utrecht-keeper Robbin Ruiter niet in actie te komen bij het afstandsschot van Hemmen. Collega-doelman Leonard Nienhuis daarentegen moest direct de gang naar het net maken bij de eerste keer dat de gasten van zich deden spreken. De goalie van de Friezen kon daarbij overigens niets verweten worden; Kai Heerings kopte uit een corner op de lat, waarna Ayoub het meest attent was en de bal van dichtbij het laatste zetje kon geven, 0-1. Utrecht, dat tijdens uitwedstrijden in de Eredivisie dit seizoen pas eenmaal scoorde en ook pas één punt pakte (bij PEC Zwolle), kwam zodoende na tien minuten op voorsprong.

Dat die tussenstand ook halverwege nog op het scorebord stond in Leeuwarden was meer dan het elftal van trainer Jan Wouters op basis van de eerste 45 minuten verdiende. Cambuur was de bovenliggende partij, speelde het meest op de helft van de tegenstander en creëerde ook enkele kansen. Kevin Brands, voor het eerst in de basis gezet door de jarige coach Dwight Lodeweges, had echter de pech dat zijn inzet op aangeven van Lukoki luttele centimeters naast het doel van Ruiter verdween. Lukoki, die Utrecht-linksback Dave Bulthuis een zeer lastige avond bezorgde, had kort voor de pauze nog een aardige voorzet in huis, maar Hemmen kwam bij de tweede paal net te laat om binnen te tikken.

Na de onderbreking was er aanvankelijk minder sprake van een Fries overwicht. Erik Bakker had nog wel een schot in huis dat voor enige dreiging zorgde, maar de grootste kans ontstond juist uit een snelle counter na balverlies van de bezoekers. Lukoki ging er op rechts vandoor, maar zag ploeggenoot Hemmen over het hoofd en knalde op de vuisten van Ruiter. Een exacte kopie van die situatie leverde kort daarop alsnog de gelijkmaker op; Lukoki ging opnieuw voor eigen succes, maar omdat Ruiter zijn schot maar half wist te keren kon Hemmen nu wel profiteren en gleed hij bij de tweede paal de 1-1 binnen. Het had niet veel gescheeld of afstandsschoten van verdediger Martijn van der Laan en Lukoki hadden daarna een tweede treffer voor Cambuur opgeleverd.

In het laatste half uur bleven de Friezen beter en tien minuten voor tijd werd dat beloond; Lukoki stond wederom aan de basis en had ditmaal wél oog voor zijn medespeler. Bakker ging diep en werd op het juiste moment bediend door de rechtsbuiten, die Bakker alleen voor Ruiter zette. De sluitpost zat nog wel aan de inzet van de middenvelder, maar kon niet voorkomen dat de bal in het doel verdween: 2-1. Een serieus Utrechts slotoffensief bleef uit, nadat er al negentig minuten gespeeld waren bepaalde Ritzmaier de eindstand met een bijzonder fraaie stiftbal op 3-1.