Jong FC Utrecht heeft de thuiswedstrijd tegen Jong Roda JC Kerkrade met 0-1 verloren. De enige goal van de wedstrijd viel in de eerste helft. Het veldoverwicht in deze helft was voor Jong FC Utrecht, maar de bezoekers toonden zich bijzonder efficiënt in de afronding. Na rust werd niet meer gescoord.

In de eerste helft kwam de meeste druk van Jong FC Utrecht. Na een klein kwartier schoot Romano van der Stoep over, na een goed opgezette aanval door Sean Klaiber en Cedric Badjeck. De volgende kans was een goed schot van Darren Rosheuvel, dat in tweede instantie een prooi was voor de keeper van Roda JC. Een kopbal van Aleksandar Bjelica eindigde op de paal en uit een vrije trap van Fernando Quesada kon niemand geplaatst koppen, waardoor de keeper kon redden.

De kansen waren er voor Jong FC Utrecht, maar de goal viel aan de andere kant. In de 36ste minuut kon Rigino Cicilia profiteren toen een verdediger weggleed. Het was de eerste echte kans voor Jong Roda JC en deze was direct raak: 0-1.

Jong FC Utrecht wilde in de tweede helft de achterstand graag goedmaken. Daardoor werd vaak te gretig gespeeld en werden verkeerde keuzes gemaakt in de opbouw. De wil was aanwezig, maar het lukte niet om dat in goed voetbal uit te drukken. Roda JC verdedigde compact en FC Utrecht kwam moeilijk door de verdediging. Ook aan de andere kant van het veld hoefde keeper Jeroen Verhoeven geen grote inspanningen te leveren om zijn doel schoon te houden.

In de slotminuten waren er nog twee goede kansen voor de thuisploeg. Esmat Shanwary zag een sterk schot uit de draai net overgaan en een mooie aanval waarbij Darren Rosheuvel en Gyliano van Velzen betrokken waren, eindigde via Romano van der Stoep bij de keeper van Jong Roda JC. Eindstand 0-1. Een teleurstellende nederlaag voor de Utrechtse beloften.

Volgende week speelt Jong FC Utrecht een oefenwedstrijd tegen Jong SC Heerenveen. De wedstrijd wordt om 18.30 uur afgetrapt op Sportpark Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht – Jong Roda JC Kerkrade
36’ 0-1 Rigino Cicilia

Opstelling Jong FC Utrecht: Jeroen Verhoeven, Sean Klaiber, Jordi Balk (77’ Myenty Abena), Aleksandar Bjelica, Yannick Cortie, Fernando Quesada (81’ Esmat Shanwary), Romano van der Stoep, Darren Rosheuvel, Daniël van Son (81’ Gyrano Kerk), Cedric Badjeck, Gyliano van Velzen.

Opstelling Jong Roda JC Kerkrade: Bryan Roox, Rigino Cicilia, Paul Schröders (80’ Arslan Haydary), Amin Elaji, Sebastiaan de Jongh, Brian Thong, Youri Pietersma, Mick Hellemons, Jorrit Smeets, Ryan te Kampe, Robin Faassen.