Ondanks de onzekere toestand met betrekking tot het faillissement van de FC Utrecht-vrouwen staat toch nog “gewoon” de wedstrijd tegen Ajax op het programma. De vraag is natuurlijk hoe FC Utrecht het slechte bericht heeft verwerkt.

Op het gezellige complex van “De Toekomst” wordt onder prima omstandigheden en met flink wat publiek om half acht afgetrapt. Ajax zet meteen druk en dat resulteert bijna in een voorsprong in de 5e minuut, maar de lat voorkomt dat. FC Utrecht weert zich dapper en weet ondanks goede kansen voor Ajax met 0-0 de rust te halen. Slechts één keer een mogelijkheid voor FC Utrecht na een prachtig schot van Myrthe Moorrees van zo’n 30 meter , dat net geen doel treft.

Na rust eenzelfde beeld, een hardwerkende en goed verdedigend FC Utrecht en Ajax in de aanval. Sharon Schoonderbeek, na een blessure weer terug, keept prima en heeft in de 50e minuut het geluk dat de lat (weer) redding brengt. Ajax is niet bij machte een goal te forceren en uit een van de spaarzame counters van Utrecht komt Myrthe Moorrees in kansrijke positie, helaas glijdt zij weg. Dit gelijkspel voelt voor de domstedelingen als een overwinning. Laten we hopen dat er toch nog een oplossing komt voor de financiële problemen. Wellicht dat één van de rijke vrienden van Van Seumeren het vrouwenvoetbal een warm hart toedraagt……