De bekerwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag werd, in verband met de veldcapaciteit op De Aftrap, al op vrijdagavond gespeeld. FC Utrecht O19 trok aan het langste eind na een reeks strafschoppen, maar echt gemakkelijk hebben de mannen het zich zelf niet gemaakt.

In het eerste bedrijf waren zij de bovenliggende partij. Afgezien van de eerste 10 minuten waarin ADO fel startte waren het de Utrechters die het spel bepaalden. Na een half uur spelen greep ADO-trainer Aleksandar Rankovic in en wisselde in een keer 4 spelers. Voetballend ging het de gasten dus goed af, maar een beloning hiervoor liet nog even op zich wachten. Pas na ruim 10 minuten was Nick Lim doeltreffend. Een vrije trap van Anthony Berenstein werd van richting veranderd waardoor de bal in de doelmond viel. Na een mislukte poging van Mitchell van Rooijen kon Nick Lim de bal over de lijn werken. En toen Nick Hak 10 minuten later alleen op de Haagse doelman afging leek het pleit beslecht, maar helaas prikte hij de bal naast. Vlak voor rust was het wel raak. Nadat Anthony Berenstein weer balbezit veroverd had stuurde hij Tim Brinkman de diepte in en hij leverde een fraai aangesneden voorzet af. Deze werd door Nick Hak op waarde getaxeerd en hij liet de 0-2 aantekenen. Dat was tevens de ruststand.

In de pauze hamerde trainer Robert Wijnands er op niet te verslappen en de voorsprong vast te houden en waar mogelijk uit te bouwen. Maar hoe anders zou het in de tweede helft verlopen. De opening van de tweede helft leek spectaculair te zijn, want bijna direct vanaf de aftrap was het Odysseus Velanas die hard inschoot, maar zijn schot werd op de doellijn gekeerd. Dat was jammer, want daarmee waren de gastheren op een grotere achterstand gezet, wat het verloop van de wedstrijd mogelijk een andere wending had gegeven.

Het liep dus anders want in het tweede bedrijf was het Utrechtse spel geen schim meer van het vertoonde spel in de eerste helft. Het werd rommelig en onzorgvuldig. Het voetbal was er uit en dat maakte dat de Hagenaren in de 57e minuut konden aanhaken. Op een knullige manier valt de bal voor de voeten van Dennis van der Heijden die namens ADO het eerste Haagse doelpunt liet aantekenen. Met nog ruim een half uur te gaan roken zij de kans om op gelijke hoogte te komen en wellicht op voorsprong. Het eerste lukte in de 73e minuut. Ook nu zag het er bij Utrecht achterin niet goed uit. Benaissa Ben Amar profiteerde er van. Met nog ruim een kwartier te gaan was het de vraag of er nog wat in het vat zat. Maar dat wat niet het geval. Niet voor de thuisploeg en niet voor de gasten. Dus moesten penalty's het pleit beslechten. En die tombola pakte voor FC Utrecht O19 goed uit. Waar ADO Den Haag 2 keer door doelman Jordi Haneveld werd teruggewezen, wisten de Utrechters één keer meer te scoren en dus gaan zij door naar de volgende ronde.

Trainer Robert Wijnands, na afloop: "Ik zag een wedstrijd met 2 gezichten. In de eerste helft waren wij de baas en moest de score, gezien het aantal kansen dat wij creëerden, veel hoger in ons voordeel zijn. Maar in de tweede helft zag ik een heel ander spelbeeld. Wij waren niet meer in staat te domineren, voetbalden niet meer en zo kon ADO aanhaken. Dat Jordi Haneveld een penalty-killer is, is bekend. Hij heeft zijn ploeg naar de volgende ronde geholpen."

ADO Den Haag O19 - FC Utrecht O19 2-2 (FC Utrecht wns)

12. 0-1 Nick Lim
41. 0-2 Nick Hak
57. 1-2 Dennis van der Heijden
73. 2-2 Benaissa Ben Amar