Vanmorgen stond voor FC Utrecht O13 de 3e competitiewedstrijd op het programma, de uitwedstrijd tegen FC Volendam D1. Het was een vroegertje voor iedereen want de wedstrijd begon om 10.00 uur in het FC Volendam stadion. Nadat de training van Jong FC Volendam was geëindigd kon onder toeziend oog van de trainer van Jong FC Utrecht, Ab Plugboer, de wedstrijd beginnen.

FC Utrecht mag de aftrap nemen. FC Volendam zet druk en speelt met de punt naar voren. De eerste 10 minuten zijn duidelijk voor Volendam, dat onder een goed leidende scheidsrechter een strafschop hadden moeten hebben. Na ongeveer 15 minuten komt FC Utrecht beter in de wedstrijd en creëert een handje vol kleine kansen. Ook Volendam krijgt een paar mogelijkheden, maar de rust wordt bereikt met een 0-0 stand.

In de rust wisselt trainer Marcel van der Net twee spelers en hierdoor krijgt FC Utrecht nog meer grip op het middenveld. 4 minuten na rust speelt FC Utrecht een snelle counter over links, de bal komt in de 16 en wordt ingeschoten. Pech voor FC Utrecht want de bal wordt van de lijn gehaald. In deze fase speelt FC Utrecht zo als het de jeugdopleiding voorstaat, met lef, naar voren gericht en neemt het initiatief. 12 minuten voor tijd wordt dit beloond met een doelpunt voor FC Utrecht. Wederom een snelle aanval over links, de bal wordt buiten het strafschopgebied breed gelegd en buiten het bereik van de keeper knap ingeschoten. 0-1 voor FC Utrecht.

Dit was de nekslag voor FC Volendam. FC Utrecht speelt professioneel de 60 minuten vol en neemt de 3 punten meer naar Utrecht.

Goed gedaan mannen. Volgende week om 12.30 uur de thuiswedstrijd tegen RJO/FE Feyenoord D1.

FC Volendam - FC Utrecht O13 0-1 (0-0)
48` 0-1 FC Utrecht O13