Trainer Robert Wijnands zag zijn ploeg in de eerste wedstrijd van de kampioenscompetitie niet verder komen dan een gelijkspel en was daarmee gematigd tevreden: “Er zat vandaag niet meer in. Zowel Sparta als wij hebben te weinig kansen gecreëerd om aanspraak te maken op de overwinning. Onze verdediging stond goed en gaf weinig weg, maar dat kun je ook van de tegenstander zeggen. Sparta ving ons op en stond heel compact, er was voorin en op het middenveld te weinig beweging zonder bal en daardoor konden we te weinig de diepte zoeken”.

FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd op het kunstgrasveld van sportpark Nieuw Terbregge en had het meeste balbezit. Na 11 minuten was er de eerste goede kans: een voorzet van de meegekomen Giovanni Troupée kon door spits Dennis van Schuppen bij de eerste paal worden binnen geschoten, zijn inzet was echter te slap om Sparta keeper Swaneveld te verrassen. In het vervolg van de eerste helft was er wat meer evenwicht, echter zonder dat beide ploegen grote uitgespeelde kansen kregen. De grootste kans was er voor Virgil Smith na een voorzet van Mitchell van Rooijen die met een prachtige crosspass door Junior van der Velden was weggestuurd. Hij schoot uit een moeilijke hoek echter iets te wild, zodat de bal over het doel suisde.

Na de rust was er in het eerste gedeelte meer balbezit voor Sparta, omdat FCU erg slordig met balbezit omging. Sparta kwam bijna op 1-0 toen een Sparta speler oog in oog met Thijmen Nijhuis kwam, hij twijfelde echter te lang, zodat FC Utrecht het verdedigend nog kon oplossen. Even later kwam Sparta echter toch op voorsprong. Een prachtige vrije trap van Sparta’s middenvelder Ugur Altintas was keeper Thijmen Nijhuis te machtig. Gezegd moet worden dat er bij de juistheid van die vrije trap vraagtekens moeten worden gezet, alhoewel de arbiter van dienst verder prima floot. FC Utrecht O17 ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar was vaak veel te gehaast in de keuzes. Een grote kans was er voor de ingevallen Shayne Pattynama, de keeper was reeds gepasseerd en het doel was leeg. Zijn inzet raakte echter een verdediger. Toch kreeg FC Utrecht zijn verdiende gelijkmaker toen acht minuten voor tijd een voorzet van Virgil Smith prima werd binnengekopt door de eveneens ingevallen Jesse van Baal. In de laatste fase van de wedstrijd werd het van beide kanten erg slordig en kon uiteindelijk iedereen zich wel vinden in de puntendeling. Volgende week een thuiswedstrijd voor FCU O17 als Vitesse B1 naar Zoudenbalch komt. Voorlopig staan alle ploegen op 1 punt, want er waren dit weekeinde louter gelijkspelen.