FC Utrecht heeft door twee doelpunten van Jens Toornstra een kostbare 2-1 overwinning behaald op Heracles. Zijn eerste treffer was omstreden, omdat Steve de Ridder de bal even voordat Toornstra scoorde met de arm had meegenomen. Daar stond echter tegenover dat FC Utrecht een penalty werd onthouden na hands in het strafschopgebied van Heracles.

FC Utrecht begon uiterst verzwakt aan het duel. Vaste basisspelers als Jakob Mulenga, Cedric van der Gun en Willem Janssen ontbraken door langdurige blessures en Mark van der Maarel door een schorsing. Daar kwam al snel Yassin Ayoub bij. De dirigent op het Utrechtse middenveld raakte al na 20 minuten geblesseerd. Hij probeerde het hinkelend weliswaar nog bijna een kwartier, maar toen greep trainer Jan Wouters in en haalde Ayoub naar de kant.

Desondanks kreeg FC Utrecht aanvankelijk via Steve de Ridder en Jens Toornstra de beste kansen. Naarmate de eerste helft vorderde nam Heracles het initiatief over. Op rechts was Mikhail Rosheuvel zijn tegenstander Dave Bulthuis regelmatig te snel af en op links bezorgde de slimme Bryan Linssen Gévero Markiet handenvol werk.

Na bijna een half uur kwam Heracles verdiend op voorsprong. Illias Bel Hassani knalde van iets buiten het strafschopgebied onhoudbaar voor doelman Robbin Ruiter raak. Kort daarna verzuimde Matthew Amoah de marge te verdubbelen.

FC Utrecht startte de tweede helft agressief. Al na 10 minuten resulteerde dat in de door Heracles fel betwiste gelijkmaker. Jens Toornstra schoot raak nadat even eerder Steve de Ridder de bal met arm had meegenomen. Scheidsrechter Dennis Higler bestrafte de protesterende doelman Remko Pasveer met geel.

Beide ploegen bleven daarna volop strijden voor de winst. Heracles was dicht bij een voorsprong, maar doelman Ruiter stopte de inzet van Amoah. Aan de andere kant was het wel raak. Nog geen 10 minuten voor tijd verkeek Kwame Quansah zich op een voorzet van Tommy Oar, waarvan Jens Toornstra opnieuw kon scoren. Heracles probeerde daarna van alles alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar aanvallend was de ploeg van trainer Jan de Jonge machteloos.