Wellicht de laatste thuiswedstrijd van de FC Utrecht-vrouwen, het faillissement hangt als het zwaard van Damocles boven hun hoofd. Al maanden verkeren de vrouwen in onzekerheid over het al of niet doorgaan van de vrouwentak van Utrecht en toch maar steeds weer weten de meiden zich op te peppen. Ondanks het miezerige weer is er toch het nodige publiek op deze wedstrijd afgekomen, blijkbaar om de meiden een hart onder de riem te steken. De ploeg moet dat ook gevoeld hebben want vanaf het eerste fluitsignaal wordt AA Gent onder druk gezet. Al in de 2e minuut een gevaarlijk schot van Anne Maguire dat net doel mist, een schot van Nadia van Beerschoten wordt door de keepster van Gent met moeite gered, bij de rebound komt Anne net te kort. Na een klein kwartier raakt Nadia geblesseerd en wordt vervangen door Franca van de Kuilen. Het meeste gevaar komt met name van de thuisploeg, ook uit dode spelmomenten is er constante dreiging , maar op soms wonderbaarlijke wijze weet AA Gent een goal te voorkomen. Gent komt er incidenteel uit via de counter en na een half uur spelen zijn er binnen een minuut twee afstandsschoten die net naast gaan. De beste kans in de eerste helft krijgt Utrecht via Sabine Becx na een vlotlopende aanval, zij raakt de paal.

Na rust een zelfde spelbeeld met in de 46e minuut een kans voor Franca vd Kuilen die zij nog niet weet te benutten. In de 49e minuut dan eindelijk de verdiende voorsprong , uit een hoekschop kopt Franca van de Kuilen de bal bij de eerste paal onberispelijk in. FC Utrecht gaat door en nog geen 2 minuten later zorgt Anne Maguire voor 2-0. Utrecht weet niet van ophouden, creëert kansen, raakt paal (Dominique van Wensveen) en lat (Nadine Hansen). Het hoogtepunt van de avond volgt in de 80e minuut, een vrije trap van zo’n 25 meter genomen door Myrthe Moorrees gaat als een streep in de kruising, 3-0. Het publiek heeft genoten van een enthousiast en goed spelend Utrecht, een ploeg waar zeker nog potentie in zit maar dat ondanks de inzet van vele die het vrouwenvoetbal wel een warm hart toe dragen helaas gaat stoppen.

Opstelling:
Sharon Schoonderbeek, Michelle v.d. Laan, Joniek Bonnes, Helene Heemskerk, Sabine Verheul (73e min: Lisanne Hogeveen), Simone v.d. Weerd, Myrthe Moorrees, Nadine Hanssen, Nadia van Beerschoten(15e minuut: Franca vd Kuilen),Anne Maguire, Sabine Becx, (65e min: Dominique Wensveen ).