Zaterdag 02 november kan FC Utrecht O11 kampioen worden tegen directe concurent Zeeburgia E1. FC Utrecht zou aan een gelijk spel voldoende hebben en Zeeburgia moest deze wedstrijd winnend afsluiten om kampioen te worden.

De spelers van FC Utrecht wisten van te voren al dat dit een lastige wedstrijd zou worden, een aantal weken terug was Zeeburgia te sterk in een oefenpartij en won met 0-4. Deze stand werd al bereikt in de eerste helft. Uit tegen Zeeburgia is dus een wedstrijd die er om gaat, zowel om kampioen te worden als om de oefenwedstrijd recht te zetten.

De spelers van FC Utrecht zetten gelijk vanaf het begin druk naar voren en dit resulteerde in een snelle voorsprong. Door goed op de helft van Zeeburgia te blijven voetballen en druk te blijven zetten was het bij de rust 0-3. Zeeburgia had in de eerste helft ook een aantal kansen maar door goed optreden van de keeper scoorde Zeeburgia niet.

De tweede helft werd wederom goed gestart en FC Utrecht scoorde snel de 0-4. Na deze treffer kwam zeeburgia goed terug en werd FC Utrecht terug gedrongen op eigen helft. Na een aantal goede kansen van Zeeburgia kwamen zij terug tot 3-4. De spanning dus weer helemaal terug in de wedstrijd. De spelers van FC Utrecht hervonden zich en kregen weer totale grip op de wedstrijd en gingen weer met druk naar voren voetballen. Na een aantal prachtige aanvallen werd de eindstand bereikt van 3-6.

Deze uitslag is dus goed voor het kampioenschap en FC Utrecht heeft alle wedstrijden deze competitie gewonnen, een prima reeks dus.

FC Utrecht heeft de afgelopen periode een goede groei door gemaakt door te spelen met druk naar voren, durf en lef. Al met al een goede ontwikkeling en de verwachting is zeker dat dit zich verder zal ontwikkelen.