Dinsdagavond werd door FC Utrecht O17 de op zaterdag 24 januari afgelaste thuiswedstrijd tegen Vitesse B1 ingehaald. FC Utrecht B1 won met 2-0 en dat was absoluut verdiend.

De ploeg van trainer Robert Wijnands ging goed van start en zette met vlotte combinaties de Arnhemmers onder druk. Het moet gezegd dat FCU zich niet al te veel kansen schiep, maar het kwam zelf nauwelijks in gevaar, omdat Vitesse voornamelijk de lange bal hanteerde. Na zo’n kwartier spelen ging FCU echter meedoen in het verhaal van de lange bal en dat is nou niet bepaald de sterkste kant van de Utrechters, die over een technisch vaardig middenveld beschikken. Beter was het geweest om afwisseling te zoeken tussen opbouw en zo nu en dan een verassende dieptebal. Doordat FCU dit laatste niet deed, kwam Vitesse beter in de wedstrijd en kreeg toen ook de beste kansen. FCU keeper Thijmen Nijhuis hield zijn doel echter schoon, maar dat was zo nu en dan ook te wijten aan de onzorgvuldige afwerking van Vitesse. Coach Robert Wijnands maande zijn ploeg dan ook van de zijlijn om meer rust in het spel te brengen. Aan het einde van de eerste helft ging dat ook beter en vlak voor rust kwam FCU op voorsprong. Een hoekschop bleef ‘hangen’ in het doelgebied van Vitesse en rechterspits Mitchell van Rooijen was het meest attent.

Na rust was FCU de bovenliggende ploeg en kwam Vitesse nauwelijks nog aan aanvallen toe. FCU hield zijn tegenstander continu onder druk en verdedigend stond het ook uitstekend. Pas vlak voor het einde kreeg Vitesse nog een grote kans op de gelijkmaker, toen een Vitesse speler aan de linkerkant vrij voor doelman Nijhuis verscheen, met vereende krachten werd zijn schot echter onschadelijk gemaakt. FCU had toen eigenlijk al lang de wedstrijd op slot kunnen en moeten gooien. De grootste kans was daarbij voor Jesse van Baal, die na een grote fout in de Vitesse verdediging alleen voor Vitesse doelman Brummel verscheen, hij ging echter voor eigen succes daar waar afleggen een veel betere optie was geweest. Deze misser werd FCU gelukkig niet fataal, want in de laatste minuut zorgde Odysseus Velanas voor de 2-0 na uitstekend doorzetten van de ingevallen Nick Venema. Trainer Robert Wijnands was met name content over de tweede helft: “Dat wat we in de rust hebben aangegeven is door de jongens in de tweede helft uitstekend opgepakt. De tegenstander kwam daardoor nauwelijks nog in het spel voor en dat is een groot compliment voor mijn ploeg. Alleen in de laatste fase hebben we te weinig afgedwongen en hebben daardoor Vitesse te lang in de wedstrijd gehouden.”