Vanmorgen stond de competitiewedstrijd FC Utrecht O13 tegen RJO/FE Excelsior D1 op het programma. Om 10.30 uur werd er afgetrapt op een goed bezocht Zoudenbalch.

Excelsior heeft een fysiek sterke ploeg die graag op de counter speelt. In de eerste helft bevindt het spel zich vooral op het middenveld en er wordt in een hoog tempo gespeeld. In de 13e minuut krijgen de gasten uit Rotterdam een vrije trap links van het strafschopgebied. De bal komt voor en wordt ingetikt door de Rotterdammers, 0-1. Na deze domper herpakt Utrecht zich en krijgt in de 21e minuut een vrije trap aan de rechter zijkant. De bal komt hoog voor en wordt door Utrecht ingekopt, de keeper kan de bal maar ternauwernood tot hoekschop verwerken. 6 minuten voor de rust krijgt Excelsior op bijna dezelfde plek een vrije trap waar de 0-1 uit voort kwam. Ook nu weer zijn de gasten succesvol en wordt de 0-2 ingekopt. Dit is tevens de ruststand.

In de rust heeft trainer Marcel van der Net 2 keer gewisseld en dit lijkt zijn vruchten af te werpen. FC Utrecht speelt de tweede helft voornamelijk op de helft van de tegenstander en dit levert twee grote kansen op voor de Utrechters. In de 43e minuut is het eindelijk raak voor FC Utrecht een stift van FC Utrecht verdwijnt over de Excelsior doelman, 1-2. In de laatste 17 minuten doen de Utrechters er alles aan om de 2-2 te maken, maar de bal wil er niet in. In de laatste minuten gaat FC Utrecht alles of niets spelen. Echter door een snelle counter komt Excelsior één minuut voor tijd op een onterechte 1-3.

Zaterdag wacht de 2e wedstrijd voor de beker. Om 10.30 uur op Zoudenbalch tegen AFC D1.