Met grote cijfers versloeg het jongste elftal van de FC Utrecht Academie koploper SCH `44. Na een gelijk opgaande eerste helft (4-4) sloeg O10 in de tweede helft toe. Eindstand 10-4. Utrecht en SCH`44 delen nu de koppositie op de ranglijst. Vandaag stond er een mooie test op het programma voor Utrecht O10. Ditmaal konden we ons gaan meten met de tweedejaars E spelers van SCH’44, tevens koploper van onze competitie.

De uitploeg oogde in het begin wat zenuwachtig en daar wist Utrecht dankbaar gebruik van te maken. Al snel kwamen ze op een 1-0 voorsprong. Nog niet uitgejuicht en de bal lag er aan onze kant al weer in, waarin duidelijk werd dat we in verdedigend opzicht nog een aantal stappen kunnen en moeten maken.

Waar we in het begin van het seizoen nog wat last hadden om tegen fysiek sterkere tegenstanders te spelen, weten we daar nu steeds beter mee om te gaan. Puur door ons eigen spel te blijven spelen: dat is door altijd de voetballende oplossing te zoeken en weg te blijven uit de fysieke duels.

Onze opbouw van achteruit was vandaag prima verzorgt en zeker via de linkerkant kwamen we een paar keer prima door en wisten we ook snel weer op een 2-1 voorsprong te komen. Na deze 2-1 kwam SCH’44 E1 alweer vroeg langszij en wisten zij, door twee gevaarlijke aanvallers en niet altijd even goed verdedigend werk van onze ploeg zelfs op een 2-4 voorsprong te komen. Vlak voor rust scoorde de linksbuiten van Utrecht met een weergaloze volley en toen leek het verzet gebroken. Rustig voetballend vanaf achteruit konden we voorin vaak 1 tegen 1 spelen of zelfs 2 tegen 1 uitspelen en bij balverlies wisten we de bal snel weer terug te veroveren.

In de tweede helft ging het snel. Utrecht speelde zeer dominant met veel goed uitgespeelde aanvallen, verdedigers die met lef het middenveld indribbelde en met voorin aanvallers die vandaag op scherp stonden. Liefst 6 doelpunten wisten de drie aanvallers, vanuit goede aanvoering vanuit achteruit, in de tweede helft te produceren.

De spelers van FC Utrecht O10 zijn duidelijk stappen aan het maken en dat is een positieve ontwikkeling. Komend weekend staat het programma in en tegen De Meern op het programma (09.30 uur).