FC Utrecht O16 had iets goed te maken na de 3-0 nederlaag van vorige week en trof met Almere City een tegenstander die eerder dit seizoen reeds met 6-1 werd verslagen voor de beker.

FC Utrecht had ervoor gekozen om, net als de tweede helft tegen AZ, 1 tegen 1 te spelen in de verdediging maar moest hier in de beginfase even naar zoeken. Almere City kon hiervan profiteren en nam al in de 2de minuut een 0-1 voorsprong. Na dit doelpunt ging FC Utrecht O16 echter direct beter voetballen en vond gemakkelijk de vrije man. Hierdoor kon FC Utrecht dan ook voor de rust de terechte 1-1 maken.

In de tweede helft ging FC Utrecht nog meer aandringen en kon het al snel uitlopen naar een 5-1 voorsprong. Hierna werd het spel rommeliger en verzuimde FC Utrecht O16 nog verder weg te lopen. Uiteindelijk boekte FC Utrecht wel een overtuigende zege.