Jong FC Utrecht heeft niet weten te winnen van Jong FC Den Bosch. In het Brainwash Stadion in Den Bosch bleef het doelpuntloos gelijk. FC Utrecht eindigde de wedstrijd met tien man, na een rode kaart voor Elroy Pappot.

De eerste helft was voor FC Utrecht, dat domineerde met veel balbezit. Opvallend was dan ook, dat ondanks balbezit van zo’n 70%, de uitgespeelde kansen voor de Utrechtse beloften uitbleven. Dit zat hem vooral in de laatste passes die rommelig waren, waardoor de beslissende bal niet viel. Hierdoor konden de Utrechtse beloften het veldoverzicht niet omzetten in goals en gingen de ploegen met een stand van 0-0 richting de kleedkamer voor de rust.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. FC Utrecht domineerde, maar creëerde niet direct kansen. Dit veranderde nadat scheidsrechter Martin Perez Elroy Pappot naar de kant stuurde met een dubieuze rode kaart. Deze beslissing wakkerde het Utrechtse vuur aan, waarna de ploeg met tien man vol ten aanval trok.

Wat volgde was een kansenregen, waarbij FC Den Bosch-keeper Ruben Smet met enige regelmaat in actie moest komen. Kevin van Kippersluis kreeg de eerste grote kans, na een prachtige voorzet van Gévero Markiet. Helaas werd Van Kippersluis vastgehouden in de afronding, waardoor hij niet tot scoren kon komen. Daarna zette Daniël van Son Romano van der Stoep vrij voor de goal, maar zijn inzet ging net naast. Ook schoten van Van Son, Aleksandar Bjelica en Mark Diemers gingen net naast, of konden door de keeper onschadelijk worden gemaakt.

Ondanks het grote veldoverzicht en de goede kansen die Jong FC Utrecht in de tweede helft wist te creëren, bleef het 0-0 in Den Bosch. Hiermee deed FC Utrecht zichzelf te kort.