De laatste groepswedstrijd in poule 3 ging tussen RJO/FE Feyenoord A2 en FC Utrecht O19. En de ploeg van trainer Jan Gösgens maakte het de gasten niet zo gemakkelijk. Al moet gezegd dat de gasten het zichzelf ook niet echt makkelijk maakten. Waarschijnlijk had een neutrale toeschouwer na afloop gesproken van een écht bekerduel, waarin alles mogelijk was. En dat was eigenlijk ook zo.

Al snel na het beginsignaal maaiden een aantal Utrechtse verdedigers opzichtig over de bal waardoor Feyenoord’s Bram van Eijk in de 4e minuut vrij eenvoudig de voorsprong kon laten aantekenen. Het publiek ging er eens goed voor zitten want het kon wel eens een leuke partij voetbal worden. Maar dat werd het niet, althans niet vanuit Utrechts standpunt gezien. Er volgde een rommelige fase, met te veel balverlies doordat er snel druk werd gezet, en na de voorsprong een inzakkend Feyenoord. Daar had het team van Robin Pronk niet direct het antwoord op.  Tegen het einde van de 1e helft lijkt het beter te gaan. Toen waren er wat aanvallen te zien, waarvan er 1 doeltreffend was. Collin Seedorf speelde met een knappe bal Gyrano Kerk in de diepte vrij. Zijn teruggetrokken voorzet belandde bij Maarten de Lange die zich geen moment bedacht en in de 37e minuut de gelijkmaker laat aantekenen. Verder naar de rust toe krijgen de Utrechters meer grip op de wedstrijd, wat mogelijkheden oplevert. Maar ook Feyenoord krijgt zijn deel, ook al weer omdat er niet scherp genoeg wordt verdedigd.

Met een 1-1 stand gaan de ploegen aan de thee. Terug in de kleedkamer laat trainer Pronk zijn spelers weten ontevreden te zijn over het vertoonde spel. Het tempo is laag en er wordt weinig bewogen zonder bal. Dat speelt de tegenstander in de kaart, dus dat moet in de 2e helft anders. En dat lijkt niet tegen dovemansoren gezegd, want het eerste kwartier van het 2e bedrijf levert goed voetbal op. Zo goed, dat in de 61e minuut de 1-2 voorsprong op het bord komt. Na een vloeiende aanval die wordt opgezet door Gyrano Kerk, moet doelman Kamil Miazek zijn schot lossen en Cedric Badjeck is er als de kippen bij om de bal binnen te prikken. Enkele minuten later is het dezelfde Badjeck die voor gevaar zorgt in het Rotterdamse strafschopgebied. Maar in plaats van te kiezen voor vrijstaande medespelers gaat hij voor eigen succes en smoort de aanval. Ook Hamza Boukhari is gevaarlijk. Het schot echter spat uiteen op de lat waarna doelman Miazek de bal eenvoudig kan oppakken. Waar een ieder een verdere uitbouw van de voorsprong verwachtte gebeurde juist het tegenovergestelde. Achterin wordt de Feyenoord aanvallers vrij baan gegeven, zodat het in de 74e minuut ineens 2-2 staat. En weer kan het spel opnieuw gespeeld worden. En dat lukt, in de slotfase. Hamza Boukhari bekroond zijn goede invalbeurt met een fraai doelpunt. Hij pikt de afvallende bal met gevoel op en jaagt deze zo ongeveer vanaf de rand strafschopgebied met een mooie curve in de verre hoek. Dat was in de 87e minuut en dan zou je toch denken dat het nu nog slechts een kwestie van uitspelen was.  Maar niets was minder waar want Feyenoord weet 2 minuten later nog een keer gelijk te komen: 3-3. Daarmee kregen zij teveel. Vonden ook Gyrano Kerk en Sofyan Amrabat. Beiden gingen achter de toegekende vrije trap staan, die scheidsrechter Leijgraaff wegens een terugspeelbal op de keeper aan de bezoekers toekende. Vaak zijn dat vrije trappen, die weinig tot niets opleveren, want kort op het doel en een menigte van spelers ervoor. Maar deze was van een ander gehalte. Dit was een beauty. Na eerst een schijnpoging te hebben gewaagd legde Gyrano Kerk de bal iets terug op Amrabat en hij vond in de lange hoek een gaatje waarmee hij in deze partij beslissend was voor zijn team.

Na afloop een ontevreden coach Pronk. ”Natuurlijk ben ik blij dat we door zijn in de beker, daarin willen we zo ver mogelijk komen. Maar ik ben absoluut niet tevreden over het vertoonde spel van vandaag. Wij scoorden verdedigend een onvoldoende. We kregen daardoor teveel en te snel tegendoelpunten te verwerken. In een wedstrijd als deze verwacht ik veel meer van een ploeg uit de Eredivisie.

Volgende week is er geen wedstrijd, want dan worden er interlands gespeeld. De draad wordt weer opgepakt op 23 november a.s. In Arnhem, op Nationaal Sportcentrum Papendal, wacht dan Vitesse A1. Dat betekent een weerzien met een oude bekende. Oud-speler en oud-trainer Mark Verkuil zwaait daar de scepter over de A1.

RJO/FE Feyenoord A2 – FC Utrecht O19 3-4 (Beker)
04.          1-0         Bram van Eijk
37.          1-1         Maarten de Lange
61.          1-2         Cedric Badjeck
74.          2-2         Rowdi van der Putten
87.          2-3         Hamza Boukhari
89.          3-3         Gerson Pisas
90+4       3-4         Sofyan Amrabat