26 oktober 2013

Roda O16 - FC Utrecht O16 2-4

FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd en kwam binnen 4 minuten op een 1-0 voorsprong. In de minuten daarna kreeg het team een paar hele goede kansen op 2-0, maar verzuimde het om direct meer afstand te nemen. In de fase die volgde had Roda JC het betere van het spel. FC Utrecht was erg slordig in de passing en had moeite met de snelle aanvallen van Roda JC. Nog voor de rust kwam Roda JC dan ook terug tot 1-1.

In tweede helft kwam FC Utrecht via een knappe opbouw over de linkerkant op voorsprong. Een bijzonder makkelijk gegeven strafschop bracht de stand enkele minuten daarna weer op gelijke hoogte. In het laatste deel kwam het vooral op strijd aan. Beide teams hadden kort balbezit en kwamen veel in de duels. FC Utrecht ging er vol tegenaan en liet zich de kaas niet van het brood eten. Het team knokte zich hiermee naar een 4-2 overwinning en tegelijk ook naar de 1e plaats in de competitie.