FC Utrecht O15 speelt vandaag tegen SC Heerenveen O15 voor de beker. Na de winst op Sparta Rotterdam kan FC Utrecht O15 vandaag voor de tweede overwinning in de beker gaan. Vorige week speelden beiden ploegen nog een 1-1 gelijkspel tegen elkaar voor de competitie. Vandaag dus een nieuwe kans voor beide ploegen.

De eerste helft begint slordig voor FC Utrecht O15. Beide ploegen zijn gelijkwaardig aan elkaar, maar dit resulteert niet in kansen. De eerste goed uitgespeelde aanval van FC Utrecht leidt tot een kans in het zestien-meter gebied. De speler van FC Utrecht wordt onderuit getrokken, terechte penalty voor FC Utrecht. De speler van FC Utrecht schiet de penalty binnen, 0-1 voor FC Utrecht. Vervolgens komt de bal gelukkig terecht bij een speler van FC Utrecht, hieruit ontstaat een 1 op 1 kans, het schot wordt goed gestopt door de keeper. In de 28ste minuut is het SC Heerenveen dat de gelijkmaker scoort. Uit een corner wordt de bal weggekopt en de speler van SC Heerenveen schiet uit de rebound de bal binnen. Verder dan een buitenspeldoelpunt komt FC Utrecht O15 niet in de eerste helft.

De tweede helft heeft FC Utrecht een licht voordeel in de wedstrijd. Waar SC Heerenveen het vooral probeert met lange ballen, probeert FC Utrecht voetballend op de helft van de tegenstander te komen. Na nogmaals een afgekeurd buitenspel doelpunt voor beide partijen staat het nog steeds 1-1 in het hoge Noorden. Veel kansen volgen er niet in de wedstrijd, wel is het duidelijk dat FC Utrecht iets beter in de wedstrijd komt. Een minuut voor tijd is het dan ook het verdiende doelpunt voor FC Utrecht, waarmee FC Utrecht toch de drie punten mee naar huis neemt.

Volgende week speelt FC Utrecht O15 een uitwedstrijd in de competitie tegen Almere City O15.

SC Heerenveen O15 - FC Utrecht O15 1-2 (1-1)
`12 0-1 Speler FC Utrecht (penalty)
`28 1-1 Speler SC Heerenveen
`69 1-2 Speler FC Utrecht