FC Utrecht heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-beker. In Leeuwarden werd mede-eredivisionist SC Cambuur met 0-2 verslagen. Steve de Ridder maakte in de 80e minuut het beslissende doelpunt. Utrecht was al vroeg op voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van Cambuur-doelman Leonard Nienhuis.

De doelman werkte de bal ongelukkig over zijn eigen doellijn, nadat die na een schot van Mark Diemers op de paal tegen zijn voet was aangekomen. Jens Toornstra had de score na een halfuur kunnen vergroten, maar zijn hakballetje kon nog net op tijd voor de lijn worden weggehaald. Dat zou ook niet verdiend zijn geweest, want Cambuur was zeker niet de mindere.

De Friezen kwamen voor de pauze namelijk ook enkele keren dicht in de buurt van een doelpunt. Zo waren Ramon Leeuwin en Erik Bakker met kopballen gevaarlijk en had Utrecht-verdediger Dave Bulthuis mazzel toen hij de bal per ongeluk tegen zijn eigen doelpaal werkte.

Na rust drong Cambuur nog wat meer aan, maar ook Martijn Barto, centraal voorin de vervanger van de geblesseerde Michiel Hemmen, slaagde er niet in doelman Robbin Ruiter te passeren. Aan de overkant toonde De Ridder wel zijn scherpte door de wedstrijd in de 80e minuut op aangeven van Yassin Ayoub te beslissen. De Belg was vorig weekeinde bij de thuisnederlaag tegen PSV (1-5) nog de schlemiel door een rode kaart te krijgen.

Vlak daarna legde arbiter Richard Liesveld het duel nog even stil omdat er vuurwerk op het veld was gekomen. Na de korte onderbreking ging Cambuur nog wel op zoek naar doelpunten en was het daar via Alexander Christovao zelfs erg dichtbij. Hij raakte echter de paal.