De belangen vandaag zijn van te voren overduidelijk.
Een strijd tussen de nummers 1 en 2 om de koppositie in de competitie.

En het lijkt van meet af aan wel of dat belang een verlammende werking op de Utrechtse ploeg heeft. Of is de overwinning van vorige week te veel in de hoofden blijven hangen? In de 17e minuut komt Utrecht door een foutief door de scheidsrechter toegepaste wissel, de geblesseerde Utrechtspeler moet wel aan de andere kant het veld verlaten terwijl de gereedstaande wisselspeler er niet gelijk in mag, even met een man minder te spelen. PSV straft dat tijdelijke ondertal aan Utrechtkant onmiddellijk af en scoort bij de eerste de beste aanval onmiddellijk de openingsgoal, 0-1. FC Utrecht zoekt naar de vorm en juiste tactiek om de Eindhovenaren van repliek te dienen maar het doel van PSV blijft tot op dat moment ver uit het zicht van al wat FC Utrecht heet. In de blessuretijd van de eerste helft brengt een goed uitgevoerde counter van Utrecht toch nog bijna de gelijkmaker maar het uiteindelijke schot gaat aan het doen van PSV voorbij.

In de tweede helft gaat PSV door waar het vooral in het eerste deel van de eerste helft mee is begonnen. De ploeg speelt agressief en met veel inzet. In de 43e minuut brengt het door nogal aarzelend ingrijpen van de FC Utrecht verdediging de stand zelfs op 0-2. Nu zal er door FC Utrecht snel van koers veranderd moeten worden wil het tij deze middag nog gekeerd kunnen worden. In de 52e minuut dient die mogelijkheid zich aan maar opnieuw strandt de prachtige over links opgezette aanval in het zicht van de haven. Niet één van de FC Utrecht aanvallers slaagt er in om de opgelegde kans te verzilveren. PSV toont vervolgens hoe je wel effectief met kansen om moet gaan. Halfzacht verdedigen van FC Utrecht wordt onmiddellijk door PSV afgestraft, 0-3.
Maar het kan nog erger vanmiddag. In de 70e minuut laat een PSV-spits na een snelle aanval over rechts zien hoe je zo’n voorzet dient af te ronden en wordt het zelfs 0-4.

FC Utrecht O16 vecht vandaag vooral een strijd tegen zichzelf en de ploeg lijkt op geen enkel moment in de wedstrijd ook maar een schim van het zo dominante team dat Ajax vorige week nog van de mat speelde. Met een laatste krachtsinspanning probeert het in de laatste minuten van de wedstrijd nog om de eretreffer te maken maar de lat boven de PSV keeper staat ook dat in de weg.
Zo kan geconcludeerd worden dat de wedstrijd met PSV een verdiende winnaar kent.