Een bezoek aan FC Dordrecht is dit seizoen vooralsnog een garantie voor 3 punten. FC Utrecht was zondag aan de Krommedijk te sterk (1-3) voor de ploeg van trainer Ernie Brandts die in vijf duels op eigen veld nog geen enkel punt pakte. FC Utrecht liet een goede wedstrijd met nul punten volgen door een slechte wedstrijd met drie punten.

Brandts kon eindelijk weer gebruik maken van middenvelder Funso Ojo. De geplaagde coach had daarbij voor het eerst een basisplaats ingeruimd voor Ryan Koolwijk. Het initiatief lag echter meteen bij de gasten uit Utrecht waar coach Rob Alflen Timo Letschert liet beginnen. De verdediger onderscheidde zich bij zijn eerste optreden in de basis met enkele vrije trappen.

Zo moest Filip Kurto al in de openingsfase met de vuisten redden op een inzet van Letschert. De Dordtse doelman zag niet veel later Ojo en Marvin Peersman na een botsing van het veld verdwijnen waarna de thuisploeg enkele minuten met negen man speelde. Beiden waren net weer terug toen Ruud Boymans namens Utrecht de score opende. De spits kopte in de 9e minuut raak uit een voorzet van Tommy Oar, de vijfde assist dit seizoen van de Australiër.

Langzaam ontworstelde de thuisploeg zich uit de greep van de betere opponent. Dat spelbeeld zette zich na rust voort. Utrecht, dat met drie nederlagen (twee competitieduels, één bekerduel) op rij naar Dordrecht was afgereisd, leunde achterover. Dat was voldoende al schreeuwden de Dordtse fans om een strafschop nadat Letschert met de linkerschouder dan wel bovenarm een voorzet van Koolwijk tot corner had verwerkt.

Aan de andere kant moest Kurto een afstandsschot van Mark van der Maarel over de lat tikken. Het was in de 66e minuut pas de eerste waarschuwing van Utrecht na rust. 2 minuten later stond het opeens 0-2: verdediger Josimar Lima tikte een voorzet van invaller Gyrano Kerk langs zijn eigen doelman. Het duel leek gespeeld maar de Utrechtse defensie was in de 73e minuut nog niet attent op de even daarvoor ingevallen Rick ten Voorde die van dichtbij Ruiter passeerde: 1-2. Alflen moest in de slotfase zijn geblesseerde doelman wisselen voor Jeroen Verhoeven. Die kreeg niet veel meer te doen en zag Yassin Ayoub het duel 5 minuten voor tijd met een knappe vrije trap beslissen.