Jong FC Utrecht is goed begonnen aan de nieuwe Divisie B van de beloftencompetitie. In het Kyocera Stadion ging de formatie van coach Ger van Weelden maandagavond met 1-2 onderuit tegen de beloften van FC Utrecht. Een terechte zege, want de Domstedelingen waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. ADO Den Haag mocht zelfs van geluk spreken dat het ‘slechts’ twee doelpunten tegen kreeg, ofschoon ze in de absolute slotfase nog een goede kans kreeg via Papito Merencia.

Het was FC Utrecht dat het initiatief had in de beginfase. Het zette de Haagse verdediging constant onder druk, maar de defensie hield de deur telkens goed gesloten. FC Utrecht werd in de eerste twintig minuten alleen gevaarlijk via twee afstandsschoten van Nacer Barazite, die beiden hoog over gingen.

Enigszins tegen de verhouding in kwam ADO Den Haag in de 24e minuut op 1-0. Hector Hevel leverde een messcherpe dieptepass af op basisdebutant Sergio Calor, die met een prachtig stiftje afrondde. Dat bleek tevens het laatste hoogtepunt van de eerste helft. FC Utrecht bleef wel nadrukkelijk op zoek naar het vijandelijke doel, maar door onzuiverheden werd het nooit echt dreigend.

Het begin van het tweede bedrijf liet een zelfde beeld zien als in de eerste helft; FC Utrecht viel aan, ADO Den Haag hield tegen. In de 54e minuut kon de thuisploeg toch niet voorkomen dat het team van coach Robin Pronk op gelijke hoogte kwam. Keeper Robert Zwinkels stond op het verkeerde been bij een vrije trap van Nassir el Aissati: 1-1.

Na de gelijkmaker kwam ADO Den Haag nog verder onder druk te staan. Meer dan ballen de eigen ‘zestien’ uitrossen zat er niet in voor de mannen van Van Weelden. Het was niet de vraag of er nog een Utrechtse goal zou komen, maar wanneer. Die viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Eerst miste Geatan Badjeck een levensgrote kans (schoot in zijnet). In de volgende aanval was het wel raak. Met een lage schuiver zorgde Gyrano Kerk voor de 1-2. Daar bleef het bij, hoewel Badjeck in de 84e minuut geheel vrijstaand overschoot en de Haagse nummer 10 Merencia net voor het sluiten van de markt doelman Jeroen Verhoeven vond op zijn weg naar glorie.

Opstelling Jong FC Utrecht: Verhoeven; Letschert, Abena (46. Hoogdorp), Rosheuvel, Amrabat; El Aissati (72. Van Wingerden), De Groot, Hardeveld; Kerk, Badjeck, Barazite (60. Boukhari)