FCU O19 had ruim een kwartier nodig om tegen laagvlieger Roda JC O19 op voorsprong te komen. Een vrije trap van Karim Loukili belandde op het hoofd van Jelle de Lange en hij zorgde voor het doelpunt. Tot dat moment konden beide ploegen niet echt imponeren. Roda JC speelt een type voetbal wat de Utrechters niet echt ligt waardoor de ploeg het antwoord er op maar moeilijk kon formuleren. Het team bleef hangen in meegaan in het Limburgse spel, zonder in de gelegenheid te komen om het eigen spel te spelen. Dat dit de Limburgers in de kaart speelde laat zich raden. Het werd in het vervolg geen hoogstaande wedstrijd. Roda kon niet en bij FCU lukte het niet.

Trainer van der Laan hamerde er in de rust op om het geduld te bewaren, het spel tijdig te verleggen naar een andere kant en om toch vooral het eigen voetbal te gaan spelen. Dat lukte maar ten dele, zodat het spelbeeld van de tweede helft al rap een kopie werd van dat in het eerste bedrijf. Na ruim een uur spelen was er enige opwinding te bespeuren. Roda JC claimde een doelpunt, maar de goed leidende scheidsrechter Verhoeven had even er voor al gefloten wegens een overtreding op doelman Bob van der Hoek. Dus dat feestje ging niet door. Maar het was slechts uitstel, want in de 80e minuut wisten de gastheren toch nog een doelpunt binnen te werken. Daarvoor hadden ze de hulp nodig van de Utrechtse verdediging. Het zag er allemaal vrij knullig uit, maar feit is dat Roda's  invaller Maikel de Groot eenvoudig kon binnen tikken. Met nog 10 minuten te gaan zette Roda JC nog een paar keer aan, in de wetenschap dat er mogelijk méér te halen was. Maar dat ging niet meer gebeuren en de wedstrijd eindigde met een puntendeling.

De analyse van de trainer: "Wij zijn te weinig aan het eigen voetbal toegekomen en hebben te weinig gecreëerd. Van enige controle in de wedstrijd was geen sprake. Dat kwam doordat we teveel in het spel van de tegenstander mee gingen. We wilden te graag de 0-2 maken waardoor er te weinig met overleg werd gespeeld. Jammer, want deze wedstrijd had meer op moeten leveren."

RJO/ZL Roda JC O19 - FC Utrecht O19 1-1
13. 0-1 Jelle de Lange
80. 1-1 Maikel de Groot