“Dik verdiend” waren de woorden van Feijenoord B1 trainer Cor Adriaanse aan het adres van zijn collega bij FC Utrecht O17, Robert Wijnands. En zo was het ook, want FC Utrecht was in Rotterdam de betere ploeg en won dan ook terecht met 0-2.

De eerste kansen in de wedstrijd waren ook voor de Utrechters die al meteen vanaf de aftrap probeerden Feyenoord vast te zetten. Vooral over de rechterkant kwam Mitchell van Rooijen een paar keer goed door, maar de eindpass was net niet goed genoeg. Halverwege de 1e helft een vrije trap van Junior van der Velden die de lat raakte, waarna spits Jesse van Baal de terugspringende bal net niet genoeg vaart kon meegeven om FCU aan de leiding te brengen. Daarna kwam er wat meer evenwicht in de partij en kreeg ook Feyenoord zijn kansen. FCU doelman Thijmen Nijhuis kwam echter in een tweetal één tegen één situaties als winnaar uit de bus. Al met al werd de toeschouwers een wedstrijd op hoog niveau aangeboden, waarbij de rust met de bekende brilstand werd bereikt.

Het drassige veld werd in de pauze middels een flinke stortbui verder geteisterd en de omstandigheden werden er niet beter op. FCU bleef na rust, ondanks het veld, beter combineren dan Feyenoord, dat meer de lange bal hanteerde. Na een tiental minuten kwam daarvoor dan ook de beloning: de uitblinkende Odysseus Velanas trok vanaf de linkerkant prachtig naar binnen en krulde de bal in de bovenhoek achter Feyenoord keeper Justin Bijlow. FCU wilde daarna nog wel eens de bal te veel teruguit spelen waardoor het Feyenoord gelegenheid gaf wat meer druk te zetten. De verdediging was echter heer en meester en op het middenveld werden de tweede ballen over het algemeen gewonnen, zodat de buitenspelers aan het werk konden worden gezet.

Twintig minuten voor tijd werd linksbuiten Virgil Smith gelanceerd en zijn voorzet werd door spits Jesse van Baal prima gecontroleerd en ingeschoten. De bal kwam via de binnenkant van de paal voor de voeten van Mitchell van Rooijen die zijn ploeg op een 0-2 voorsprong kon zetten. FCU speelde de wedstrijd daarna prima uit en gunde Feyenoord geen kans meer om terug in de wedstrijd te komen, of het moet een om onduidelijke redenen gegeven vrije trap vlak buiten het 16m-gebied zijn geweest, maar die bal zeilde over het doel van Thijmen Nijhuis. Snel daarna floot de goed leidende scheidsrechter Van de Ven voor het einde van de wedstrijd en was trainer Robert Wijnands kort in zijn analyse naar zijn spelers: “We hebben het vandaag allemaal uitstekend gedaan en iedereen heeft zijn taken uitstekend uitgevoerd. Ik kan dan ook alleen maar zeggen: hier staat een tevreden en  trotse trainer”.