26 oktober 2013

FC Utrecht O19 - ADO Den Haag O19 3-1

FC Utrecht O19 boekte vandaag een goede overwinning op de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. En net als vorige week was er weer sprake van een prima teamprestatie. Na afloop van de wedstrijd tegen ADO Den Haag waren er tevreden gezichten te zien in de kleedkamer van FC Utrecht O19. Tevreden vanwege de uitslag, maar zeker ook vanwege de wijze waarop deze werd behaald.

Al in de 1e helft waren de voortekenen daar. FC Utrecht O19 had de wedstrijd onder controle maar creeërde te weinig in de beginfase. De balans gaf in de rust aan, dat er slordig werd omgegaan met de mogelijkheden en kansen. Dat ADO Den Haag met een 0-1 voorsprong ging rusten was zeer tegen de verhouding in. Dat was wat trainer Robin Pronk zijn spelers voorhield. In het laatste gedeelte van de 1e helft verzuimen zij zich tot 4 keer toe te belonen voor het goede aanvalspel (Cedric Badjeck 3 x en Gyrano Kerk). Daar moesten de mannen in de 2e helft mee aan de slag. En dat deden ze ook.

In de 55e minuut was het raak. Gyrano Kerk was aan een actie in het strafschopgebied begonnen. Daarbij werd hij onreglementair gestuit, zoals dat zo mooi heet, en scheidsrechter Ruud Bossen kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Hamza Boukhari schoot onberispelijk binnen: 1-1. ADO ging daarna op zoek naar de voorsprong, had via uitblinker Tom van Veen ook een grote mogelijkheid daarvoor, maar Utrecht’s doelman Menno Heus kon de bal met de voet keren. In plaats van dat ADO Den Haag weer op voorsprong kwam, kwam het op achterstand. Het was Cedric Badjeck die voor FC Utrecht aan de andere kant scoorde. En op een fraaie manier, kan worden gezegd. De bal werd op rechts veroverd door Gyrano Kerk en zijn voorzet belandde bij Badjeck. De aanval leek te stranden maar door matig verdedigen van de Hagenaars kon hij uit de draai de bal hard binnen schieten: 2-1 in de 63e minuut. ADO ging nog furieuser op zoek naar een gelijkmakende treffer en liet daardoor ruimte. En die werd fraai bespeeld door de Utrechtse voorwaartsen. Een prachtige aanval in de 75e minuut via Gyrano Kerk, Cedric Badjeck, Maarten de Lange en weer Cedric Badjeck werd door de laatste jammer genoeg te zacht ingeschoten. Maar drie minuten later was het toch weer raak voor de Utrechters. Rodney Antwi kopte een lange bal door op Cedric Badjeck, die zich daardoor vrij baan verschafte richting doelman Maarten van der Want. Met oog voor zijn medespelers legde Badjeck de bal breed voor Gyrano Kerk, die de beslissende 3-1 op zijn naam zette.

“We hadden in de eindfase de score nog wel kunnen opvoeren maar dat is niet gelukt” aldus een tevreden trainer Pronk. “We zagen vandaag weer een een uitstekende teamprestatie. We hebben een goede wedstrijd gezien met een evenzo goede en terechte overwinning voor ons.”

Volgende week gaat FC Utrecht O19 naar Tilburg om de competitiewedstrijd tegen Willem II/RKC A1 te spelen. Eerder dit seizoen kwamen beide ploegen elkaar in Tilburg al tegen, in de poulewedstrijd voor de NIKE Cup. Toen werd afgesloten met een 5-0 overwinning voor de Utrechters.

FC Utrecht O19-ADO Den Haag A1 3-1
38. 0-1 Tom van Veen
55. 1-1 Hamza Boukhari (penalty)
63. 2-1 Cedric Badjeck
78. 3-1 Gyrano Kerk